Метаморфозите при „Дунав“ като че ли нямат край. След три домакински ремита и победа като гост с 2:1 срещу „Марица“ в Пловдив отборът разгроми „Янтра“ с 3:0 на стадион „Христо Ботев“ в Габрово.
Преди вчерашните мачове от кръга дунавци се настаниха на седмо място с 31 точки, а къде щяха да бъдат, ако бяха победили по-рано у дома „Литекс“, „Етър“ и „Созопол“! Поне четвърти и в подстъпите за атака на промоция в Ефбет Лига.
Но, както гласи клишето, „това е футболът“. И „Ливърпул“ смачка „Манчестър Юнайтед“ със 7:0  преди седмица, а в събота загуби от опашкаря „Борнемут“.
На стадиона в Града на Рачо Ковача имаше само един отбор - „Дунав“! Домакините, въодушевени в серията си от три поредни победи, вкараха гол при единствената си опасна атака, но той не бе зачетен. Нататък бяха само добър спаринг партньор.
Дунавци откриха резултата с попадение на Юго Камано, който получи подаване от Емил Янчев. След почивката отличният Янчев поднесе страхотно шоу с гол от центъра на терена. Той зърна излезлия напред вратар Християн Василев и го матира с красив прехвърлящ удар.
Такъв шедьовър по нашите терени май бе само подобно попадение на Тодор Неделев в мач срещу „Локо“ /Пд/ преди няколко години.
Черешката на тортата бе комбинация между Комано и Йордан Димитров. Французинът нахлу по крилото и асистира за 12-ия гол на централния нападател и капитан на тима.
Всички в този мач бяха на добро ниво, но Комано и Янчев бяха като ли с гърди напред в оценките, като обогатиха статистиката си с по гол и голово подаване.
Дебют за „Дунав“ направи преотстъпеният от „Спартак“ /Варна/ Никола Борисов. Централният защитник започна като титуляр за сметка на Стоян Предев и напълно оправда доверието.
Мирослав Будинов фигурираше в тимовия лист, но остана на пейката заради контузия.
Мартин Костадинов пък получи поредна травма и бе заменен по средата на първото полувреме. Драмата при него е, че тъкмо се стабилизира след предишна травма, и пак става жертва на контузия. През това първенство му се случва за четвърти път!
Лошата новина е, че Никола Колев получи директен червен картон в 72-а минута. Той се подлъзна на мокрия терен и влезе високо с бутоните в крака на футболист от „Янтра“.
Така Колев ще е на трибуните за мача в петък /15.30 часа/ срещу „Лудогорец 2“, когато дунавци са длъжни вече да зарадват феновете си и с домакинска победа.
Мачовете от събота: „Етър“-“Спортист“ /Своге/ - 1:2 /изненадата на кръга!/, „Витоша“ /Бистрица/-“Беласица“ /Петрич/ - 2:0, „Монтана“-“Миньор“ /Перник/ - 1:1, „Крумовград“-“Струмска слава“ - 0:0, „Добруджа“-“Спартак“ /Плевен/ - 2:2.
„Дунав“: Дамян Дамянов, Мартин Костадинов, Георги Вълчев, Димитър Тодоров, Никола Борисов, Калин Георгиев, Юго Комано, Никола Колев, Йордан Димитров, Емил Янчев, Денислав Минчев /Джан Хасан, Мехмед Сабри, Стоян Предев/.

Край Рачо Ковача се носи рев срещу съдиите и вратаря Василев

Фенската страница на „Янтра“ осиротя откъм коментари след мача с „Дунав“. А нагласата преди двубоя беше за четвърта поредна победа.
Забележките на домакинските привърженици са в две основни посоки - защо съдиите отменили гола на Тодор Чаворски и докога вратарят Християн Василев щял да прави детински грешки. Имало или нямало засада?!
Никъде не се отбелязва, че отборът на „Янтра“ практически нямаше друго голово положение, но този факт не бива да учудва никого.