Пясък, фугиращи смеси и просто парчета бетон или настилка къртеха работници от квадратните пространства около кестените по улица „Борисова“ вчера. Преди около три седмици „Утро“ би тревога, че при ремонта на тротоарите хората, наети от фирмата, захвърлят всички строителни отпадъци направо в основите на дърветата. А при първия дъжд това би образувало пагубен за кестените непробиваем капак, който да задуши дърветата и в крайна сметка да ги унищожи. 
Най-страшна е картинката по „Борисова“ след улица „Рила“, където работниците безмилостно са асфалтирали пръстта над коренищата, като не са оставили никакъв шанс на „зелените дробове“ на града.
Тогава „Утро“ алармира главния архитект Живка Бучуковска, която увери, че тепърва предстои ремонтните работници да си поправят грешката, като освободят от бетоновия плен кестените и дори като посипят дебел слой хумус. Първият етап от тази операция /до която, впрочем, можеше и да не се стига, ако работниците имаха съвест/ от вчера е в ход. Остава да видим кога ще сложат хумус.