Ау, тия топки пак ги слагат! - реагира шумно шофьор на такси пред Гимназията по икономика, когато вчера преди обед чевръсто багерче взе да вади от поставените преди дни плочки на отсрещния тротоар. Темата бързо бе подхваната и от колегите му на пиацата. 
На мястото на извадените натрошени сиви квадрати от чисто новата тротоарна настилка багерчето дълбаеше дупки, а работници поставяха каменните глобуси, които пречат на колите да паркират.
Дали не можеше това да се предвиди и да се направи, преди да се похабят плочките - попитах мъжете, заети с подмяната. Нищо не знам, тази сутрин ни наредиха да дойдем и това да правим, ние не ги решаваме тия работи, отговори с готовност един от работниците, който изглежда ръководеше изпълнението на задачата. 
Повечето от минувачите поглеждаха, цъкаха и отминаваха - очевидно без да се впечатляват особено от поредното недомислие по време на уличните ремонти. 
Малко по-късно по „Иречек“ други работници подхванаха смяна на дълга лента от два реда нови плочки - явно и те поправяха нещо, което не е било предвидено или е било забравено при първото редене на тротоарната настилка.