"Глупости! Теренът е в перфектно състояние! Ако има проблеми с него, то е, защото грижата за него не е на необходимото ниво".
Така отривисто реагира дошлият да открие световното първенство по волейбол в Русе министър на спорта Красен Кралев на въпрос от "Утро" дали е запознат с условията, които предлага игрището на Градския стадион за мачовете от първенството на Първа лига. А както е известно, този терен бе ремонтиран с близо милион държавни пари по обществена поръчка, спечелена от фирма "Тарктур" ЕООД.
"Утро" се опита да обясни на г-н министъра, че работниците от "Спортни имоти" правят всичко необходимо за поддръжка на игрището, но той повтори: "Добър си е теренът, но грижата за него не е добра".  
Няма да спорим с Кралев - не защото срещу ръжен не се рита, а защото отказа поканата да отидем на Градския стадион, за да се увери лично как подгизналият постоянно зелен килим ухае на блато, навярно заради изключително лошия дренаж. Там бихме могли да обсъдим детайлите по поддръжката.
Разговор с министъра обаче водят задочно футболистите от гостуващите отбори. Като тези от "Левски", които заявиха в прав текст след мача си с "Дунав", че играли футбол на "потресаващ терен".
А само преди малко повече от седмица старши треньорът на дунавци Малин Орачев заяви на пресконференция, че, цитираме, "след мач теренът е като гробница".