"Рокендролът е все още тук. Отдавна, над 40 години съм в този бизнес, и съм минавал през какво ли не - имал съм възходи, спадове, но това, което винаги забелязвам, е доверието и вярата в тази музика. Това не ме изненадва, а ме учудва изключително много. Рокендролът и феновете на тази музика са много истински. Обичаме тази музика, искам да си прекараме добре и да се забавляваме", каза вчера на пресконференция Ханс Цилер, основател на група "Бонфайър". Немските рокаджии бяха специален гост на десетото издание на Грийн рок феста и вечерта доставиха истанска наслада на феновете с мегашоуто си. Те изпълниха песните от най-новия си албум "Temple Of Lies", а концертът се превърна в истински празник на рока.
Любителите на рок музиката преживяха емоцията на музикалното пиршество и с изпълненията на другите артистични визити. Концертът откри силистренската група "Everdream", а след тях на сцената излезе русенската банда "Insane". Градусът на настроението се повиши с енергичните изпълнители от румънската "John Jeff Touch band" и гръцката група "JINXY VON D'ERS".
Фестивалът се организира по инициатива на общината, фондация "Русе-град на свободния дух" и сдружение "Грийн рок фест" със съдействието на русенски фирми. Грийн рок фест стартира през 2009 година, а идеята му е да даде шанс на групи в началото на тяхната кариера да свирят на една сцена с родни и световни звезди.