"Арена Монбат" е напълно готова да посрешне участниците в група "Б" на световното първенство по волейбол, видя "Утро". Върху пилони пред залата се издигат държавните флагове на гостуващите отбори, а саматя тя блести в разноцветни светлини. По стар български обичай вървят и леки довършителни работи - работник например подменяше вчера някои плочки пред касите за билети, за да е всичко наред при старта на шампионата. Затова пък на площада на една от стените има издигната програма с мачовете по дати и часове.
"Работим от ранна сутрин", казаха пред "Утро" момчета, които разлепваха афиши.  
Първенството ще започне на 12 септември, но първи в Русе - тази неделя, ще пристигнат отборите на Китай и Канада. Египтяните са отдавна в България. Те играха във Варна 2 контролни мача с нашия национален отбор. 
Мачовете от групата на 12 септември ще са повече от интересни. От 14 часа в "Арена Монбат" ще излязат отборите на Франция и Китай. В 15 часа ще започне двубоят Холандия - Канада, а Бразилия и Египет ще се срещнат от 20.30 часа.
Големият мач в групата ще е на 13 септември от 20.30 часа. Тогава ще се срещнат отборите на Бразилия и Франция. Шоуто се очаква да е знаменателно и покрай пристигащите вече в нашия град темпераментни бразилски фенове.
По-ранният двубой в този ден са Египет-Канада /17 часа/.