Отборите на Франция и Китай проведоха вчера в Русе първата си тренировка преди началото на мачовете в груповата фаза на световното първенство по волейбол за мъже. Тези тимове ще открият и програмата в група "Б" с утрешна среща от 14 часа в "Арена Монбат". От 17 часа ще е мачът Холандия-Канада, а от 20.30 ще започне двубоят Бразилия-Египет. 
Китайците излязоха за сутрешно занимание в основната зала на "Арена Монбат", видя "Утро". Пратениците на Поднебесната империя тренираха в изключително добро настроение и заложиха на развлекателна игра с много закачки и смях. Обстановката в залата видимо им хареса.
Французите също имаха кратка сутрешна тренировка. Те пристигнаха в Русе с автобус от Букурещ със суперзвездата си Ървин Нгапет, който е с лека контузия и може би ще пропусне първата среща на отбора си. 
Франция пристигна и с централния си блокировач Кевин Льо Ру. Той изпуснал полета на отбора си, затова се качил на друг самолет, а на летището в Букурещ бил изчакан от отбора на Канада, който го качил на автобуса си.   
Изкуствената настилка върху паркета на зала "Дунав" вече е факт, видя още "Утре". Както писахме, това покритие бе застлано на пожар, след като цикленето на паркета се забави.
Ден преди началото на мачовете в група "Б" Русе е напълно готов за шоуто на годината. 
Официалното откриване на мачовете в групата с участието на кмета Пламен Стоилов и вицепрезидента на федерацията Любо Ганев ще бъде утре малко преди 19 часа.