Група тийнейджъри отново надраскаха плочките по стената в един от подходите на подлеза на Кръговото в сряда вечерта, а след вандалската проява общинска охранителна камера филмира как момичетата и момчетата гордо се снимат в огледалото. Очевидно едната стена не е достатъчна на младежите и след снимката те отново пропдължават да рисуват със спрей по плочките зад огледалото. На видеозаписите съвсем ясно се виждат лицата на тийнейджърите, които тепърва ще бъдат установени и издирени от полицията.
Междувременно родителите на двете момичета, които в неделя вечерта надраскаха стените на подлеза, лично разпознаха децата си. Те поеха пълна отговорност за действията им, както и за възстановяването на щетите. Малко след това полицията разкри и младежите, които с бухалка счупиха огледалото преди около седмица в подлеза. Техните имена ще бъдат дадени на директорите на училищата, в които учат, като от общината настояват за строги наказания.
Кметът Пламен Стоилов редовно сезира писмено областната дирекция на МВР и двете районни управления с настояване да се установят нарушителите и да се предотвратят други вандалски прояви. Настояваме за налагане на наказания за родителите на извършителите, както и за поемане на финансова отговорност, спрямо нанесените щети, казват от общината и за пореден път от администрацията апелират гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения, на имейл: [email protected] или на тел. 112.