"Дунав" ще гостува утре за контрола срещу горнооряховския "Локомотив" /17.30 часа/. Двата тима ще се срещнат и в мач за купата на Българи, но голяма изненада в уреждането на тази проверка няма - старши треньорите на двата тима Малин Орачев и Тодор Киселичков играха 7 години рамо до рамо за "Нефтохимик" /Бургас/. 
Тази контрола ще е последна проверка за дунавци преди много важния домакински двубой на 15 септември от 15.45 часа на Градския стадион в Русе срещу отбора на "Етър" /Велико Търново/. Етърци вече изпревариха русенци в таблицата за класиране и имат 7 точки. Селекцията на Орачев е с 6.
Докато "Дунав" играе в близост до най-големият жп възел в Северна България, "болярите" на Красимир Балъков пък ще запълнят паузата в първенството на Първа лига със спаринг в Правец срещу "Ботев" /Враца/.  
Малин Орачев ще даде шанс за игра в проверката срещу "Локо" на футболисти, които играят сравнително малко. Със сигурност като титуляри ще започнат чужденците Ахмед Бен Еша и Дерик Менса. Може би в групата ще бъдат включени и двама-трима юноши. 
Двата тима се срещнаха в проверка преди началото на първенството. Тогава мачът на стадион "Дунав" завърши 0:0.
С 5 точки "Локомотив", също като "Дунав", е на дъното, но във Втора лига. Отборът е на 14-о място.