Четири камери ловят безразсъдните шофьори по пътя Русе-Бяла, освен това се извършва непрекъснато наблюдение и водачите с агресивно и неадекватно поведение се спират, след което се подлагат на пълна проверка. Засилен е контролът над мотоциклетистите. Това заяви вчера в парламента вътрешният министър в оставка Валентин Радев в отговор на депутатско питане за мерките за безопасност в един от най-критичните участъци в страната.
Мобилните камери са на километър 12-13, 17, 22, а стационарната - на километър 26. Освен екипи на Пътна полиция през почивните и натоварените дни със специално разрешение дежурят и екипи от Охранителна полиция. Патрулират три полицейски екипа през дена и един през нощта. Тази година от Пътна полиция са подадени над 10 сигнала за проблеми с пътя или с маркировката, посочи още Радев.
Мобилните камери се разполагат след разклона за Пиргово в посока Бяла, в ниската част на Мойсев баир и на Индийска колиба, а стационарната е на Мидата. Денонощно работи и стационарната камера на бензиностанция "Лукойл" на бул."България" в Русе, уточни високопоставен служител на русенската областна дирекция на МВР и подкрепи думите на Радев, че по пътя Русе-Бяла полицейското присъствие е наситено, а контролът ще бъде завишен до окончателното приключване на течащия ремонт на пътя.