Денонощно натовареният булевард "България", който в момента е транспортна бариера и откъсва от пряк достъп квартал "Чародейка" от "Родина" и центъра, вече няма да е пречка. Проблемът ще бъде решен с изграждането на пешеходен надлез, като това ще улесни безопасното преминаване на пешеходците между кварталите и ще се осигури достъп до спирките.
Същинските строителни дейности започнаха с разчистването на ската, като теренът е заграден с обезопасителни ленти. Надлезът над бул. "България" ще осигури удобната пешеходна връзка в района между улиците "Кадин мост" и "Опълченска". 
Предвидено е да се изгради покрита мостова конструкция с ширина 2,5 метра и остъкление от двете страни. Хоризонталната част на конструкцията ще е от метал, а вертикалните опори от монолитен стоманобетон. Ще има стълбища и асансьор за хора с увреждания и детски колички. Пространствата от двете страни на надлеза ще бъдат благоустроени и озеленени. Предвидено е също през нощта да има ефектно осветление.
Строителните дейности са част от втория етап на големия транспортен проект на общината по оперативна програма „Региони в растеж“. Изграждането на пешеходния надлез ще струва 1 142 128 лева.