Кметът Пенчо Милков огледа хода на строително-ремонтните дейности по Пантеона на възрожденците и околното пространство. Работата е почти завършена, изградена е напоителна система с разпръскватели за зелените насаждения наоколо.  
Милков поиска в най-кратки срокове да се изчисли колко би струвало поставянето на специално покритие, което да не позволява рисуването на графити по новата облицовка на сградата. Това ще бъде допълнителна мярка да пази Пантеона от вандалски прояви. Предвидени са 5 камери да обхващат цялото пространство и да наблюдават какво се случва. 
Антиграфити покритие Милков ще иска и за бъдещия паметник на Васил Левски. Кметът вчера огледа и площадката, която се подготвя за монтирането на монумента в Парка на възрожденците. Той предложи да се покани ландшафтен архитект, който да съдейства за допълнителното озеленяване на района около паметника и засаждането на райграс.
По-късно Милков направи обиколка на бул.“Трети март“ и Сарайския мост, където се извършва ремонт. Той разпореди „Паркстрой“ да осигури допълнително озеленяване.