Младоженците Александрина Методиева и Йордан Трайков от Русе направиха благороден жест и вместо цветя на сватбата си събраха пари за 10-годишната Мелиса, която страда от детска церебрална парализа. Младото семейство приканило гостите си да дарят средствата, предвидени за цветя, за нуждаещото се дете. Така всички приели инициативата с отворени сърца и събрали 950 лева. Александрина и Йордан са вторите благодетели, които в рамките на месец изненадват приятно семейството на Мелиска. Преди няколко седмици акушерката Красимира Пейнова, която празнувала юбилей, също приканила гостите си, вместо да купуват цветя, да дарят сумата в специална кутия за благотворителна кауза. Събраните 200 лева също са прибавени към необходимите средства за лечението на лъчезарното момиченце. За него има шанс да живее пълноценно, като бъде извършена операция в клиника в Истанбул. 
Мелиса се е родила едва 900 грама, а малко след първия й рожден ден лекарите поставят страшната диагноза ДЦП. Досега са й направени 4 успешни операции в Пловдив, благодарение на които ходи самостоятелно, но за съжаление и до днес Мелиска не е проговорила. Сега родителите са окуражени - от болницата Liv Hospital в Истанбул дават голяма надежда, че момиченцето може да проговори. Нужно е бързо да се извършат 4 вливания на стволови клетки. За да може Мелиса да каже "мамо", са необходими 18 750 щатски долара, а сумата е непосилна за семейството. Парите трябва да бъдат събрани до ноември, каза майката на момиченцето Мелекбер, като допълни, че до момента има събрани около 16 000 лева. 
Много ме трогнаха благодетелите Александрина и Йордан, които превърнаха гостите на сватбеното си тържество в едни от най-щедрите дарители за каузата на Мелиса. Всяко благодаря би било недостатъчно да изкажем какво означава този жест за нас! Бъдете живи и здрави, младо семейство, и нека съвместният ви живот бъде изпълнен с доброта и любов! И да - едно добро дело може да предизвика верижна реакция след благородната кауза на Красимира!, сподели майката на Мелиса. Тя допълни, че и младоженците, и акушерката са били непознати хора за нея, но в такъв труден момент те вече са станали част от семейството. 
Всеки, който иска да помогне, за да може Мелиска да проговори, може да го направи, като дари средства по разкритата банкова сметка в Първа инвестиционна банка АД
IBAN: BG54FINV91501317179226
Мелиса Миленова Русева
Може да се изпрати и дарителски SMS на номер 17777 с текст на латиница: DMS MELISA, стойността е 1 лев.