Пътната агенция започна поставянето на временна маркировка в участъка от пътя Русе-Бяла, който в момента се ремонтира. Това се налага заради зачестилите инциденти, особено в трилентовите участъци. За проблема „Утро“ сигнализира преди десет дни с материала „Липсата на маркировка превръща в кървав капан пътя Русе-Бяла“, след това темата подеха големите национални телевизии и колелото се завъртя.
От вчера работници правят точкуване за полагане на маркировката по Мойсевия баир от 11,3 км до 26,5 км. Днес ще се премине и към полагането на боя в участъка, който в момента не е асфалтиран окончателно. 

От Пътната агенция обясниха, че по график последният трети слой асфалт, който е най-устойчивият, е трябвало да се постави около 15 септември. В момента се изчаква технологично вторият слой да „узрее“ и да се слегне, където има неравности. Едва след приключване на целия процес се поставя маркировка.
По изключение, заради недоволството на шофьорите и множеството катастрофи, донесли на пътя печалното име Отсечката на смъртта, маркировката ще бъде направена на два пъти, което не е практика и ще струва двойно повече.
От днес ще започне временната маркировка, а след завършването на пътя с последния слой асфалт ще се направи и втората, окончателна маркировка.
Наред с това вчера АПИ отправи искане до Пътна полиция до окончателното завършване на ремонта на пътя там да има постоянен полицейски патрул, който да следи за спазването на правилата за движение.
Всички шофьори са единодушни, че липсата на маркировка затруднява движението им по пътя, особено вечер, защото губят ориентация. За чужденците и останалите водачи, които не познават пътя, също е много трудно. При липсата на маркировка трилентовите участъци често подмамват към забранено изпреварване, което пък ги изправя лице в лице със законно изпреварващи коли и е истинско щастие, че при тази игра на руска рулетка не е настъпил тежък инцидент.