Две трилентови отсечки по пътя Русе-Бяла са истински кървави капани за пътуващите по тях. Едната от тях е покритият със сълзи и некролози Мойсев баир, който и без това е сред най-опасните пътни участъци в страната.
Осеяният с опасни дупки път вече почти е преасфалтиран и в това отношение е обезопасен. Настилката е гладка и предразполага не само към спокойно каране, а и към по-висока скорост. И точно тук идва проблемът -  по широките участъци, в които има предвидена трета лента за изпреварване на пъплещите нагоре тирове, няма никаква маркировка. И всеки кара както си иска - изпреварват и изкачващите се, и спускащите се надолу автомобили. Най-често в инфарктни ситуации се оказват многобройните румънски шофьори, пътуващи към Гърция или връщащи се от почивка на топлото море на южната ни съседка. Те и бездруго се славят с недисциплинираното си поведение по българските пътища, а липсата на ограничения съвсем ги освобождава от задръжки. Така изпреварването се превръща в руска рулетка. Често пътуващи от и за Русе автомобили се озовават един срещу друг и всеки мисли, че в правото си да мине, а другият срещу него трябва да отстъпи. 
Фатална катастрофа все още не е настъпила само поради инстинктите за самосъхранение на шофьорите, но движението на пътя не се регулира нито от инстинкти, нито от късмета никой да не идва насреща, а от правила, чието неспазване може да доведе до непоправимото.
Движението по немаркираните участъци действително е рисково. Предстои да се положи втори пласт асфалт и чак след това ще се направи маркировка, както това стана по Беленския баир, коментираха от Областно пътно управление. По първоначални данни ремонтът ще завърши напълно до края на месеца, ако не вали дъжд.