Три нови дарения получи русенската Художествена галерия, които ще обогатят нейните фондове. Картините са на участници в изложбата, организирана от РХГ съвместно с центъра „ГояАрт“ от Барселона, която в момента е подредена в една от залите на „Борисова“ 39. Две свои картини дарява румънецът Тудор Шербанеску, който от 8 години живее в Мадрид и за последните 15 години е участвал в над 500 изложби в над 25 държави. Едната от подарените работи авторът е нарекъл „Дунав“, като на нея дори може да се различи и символичен Дунав мост. 
Третото дарение е „осъвременен“ портрет на автора на „Дон Кихот“ Мигел де Сервантес - в своята творба испанецът Буенвентура Гарсия Мартин си прави закачка с класика, като е поставил в ръката му бутилка кока кола. Буенвентура Гарсия Мартин живее в Мадрид, занимава се с фотография и сценография. Специално за откриването на изложбата в Русе той приготви оригинална испанска сангрия, с която почерпи гостите в галерията. 
Създателите на проекта Goyart, част от който са и двамата автори, вярват в един общ свят без граници. Дарените произведения и останалите творби на художници от Аржентина, Бразилия, Колумбия, САЩ, Венецуела и България, могат да бъдат видени на „Борисова“ 39 до 30 август, напомнят от РХГ.