Елеонора Николова е приключила със софийските страници в биографията си и се завърна в Русе.
Засега си почивам, след това ще видим, отговори тя с усмивка на въпроса дали ще се върне и към работата си като адвокат.
Откриването на кантората й обаче изглежда само въпрос на време, тъй като Елеонора Николова е регистрирана като адвокат в Русе още на 10 юли, сочи информационната система Апис. Известната юристка е позната с кариерата си като дългогодишен съдия и председател на Районния съд и като окръжен прокурор /1992-94 г./, след което започва адвокатска практика. Голямата й известност дойде с включването й в политиката на извънредните кметски избори през 2002 година, които спечели на втори тур с 57.38% и довърши мандата на назначения за министър в кабинета „Сакскобургготски“ Димитър Калчев. След успешно управление на следващата година спечели редовен мандат с непостиганите от никой друг в областните градове в страната 72% от гласовете на първи тур.
Като кмет Николова направи първия основен ремонт на русенските улици от десетилетия насам с кредит от 7.1 милиона лева и това допълнително повиши и бездруго голямата й популярност.
През 2005 година тя бе избрана за депутат от листата на СДС в 40-ото Народно събрание. В началото на февруари 2011 г. е назначена за заместник-директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност БОРКОР, като по-късно на три пъти оглавява центъра.