Един от малко познатите днес български художници, който през първата половина на 20 век е бил изключително ценен и у нас, и в Западна Европа, достига до русенската публика. Това става благодарение на гостуването на Художествената галерия в Пазарджик с нейната колекция живопис и рисунки на Георги Машев. Изложбата бе открита във вторник в централната зала на русенската Художествена галерия, където са подредени над 60 работи на един от ярките представители на българския модерн. Днес Машев е известен повече на пазара на колекционерите, отколкото на любителите на живописта, каза директорът на галерията в Пазарджик Леон Бабачев, като шеговито предупреди: „Ако ще купувате, бъдете внимателни, за да не ви пробутат копие на Машев, а не оригинал!“. 
Впечатление в експозицията прави портрет на Христо Ботев, който силно се различава от обичайната супергероична поза и излъчване в разпространените изображения на поета-революционер. Бабачев разказа, че този портрет дълго време бил притежание на училище в Пазарджик и учениците години наред го носели на всяка манифестация за 24 май „като нагледна агитация“. Докато в един момент някой не забелязва подписа на големия художник в единия ъгъл на платното - едва тогава то постъпва в галерията в града. 
Изложбата е посветена на 130-ата годишнина от рождението на знаменития художник, който е учил и работил в Санкт Петербург, Белгия и Франция и дори е бил приет за член на Клуба на стоте - Дружеството на френските художници-хумористи, където членуват само 100 автори.