Работници събарят къща на ъгъла на „Антим“ и „Николаевска“ и са „обезопасили“ опасния обект само с една 5-сантиметрова лентичка. За това сигнализираха русенци, които живеят в квартала около Централна гара. Притесняваме се най-вече за децата, които играят наблизо, точно зад постройката, която се разрушава, е градинката, където хлапетата се събират и не е изключено да се изкушат да влязат в порутената къща, казаха читателите на „Утро“. 
Страховете са свързани най-вече с това, че от едната страна на старата къща е срутен и подът на едно от помещенията и сега се е отворило страховито пространство от дъното на някогашния зимник в сградата до покрива, който е останал само на рабица. А вратата към това зейнало зловещо място... липсва! С други думи, достатъчно е някой само да рече да надникне от любопитство - за да види грамадните и яки каменни зидове, редувани със слой тухли, направени от някогашните майстори - и белята може да се случи! От липсващата врата надолу до пода има поне 3-4 метра дълбочина. Така че ако увлечено в търсене на приключения дете падне вътре, не се знае с какви травми може да се отърве. 
Нещо повече - до хипотетичния праг на „входа“ е подпряна дървена стълба, по която вероятно работниците слизат в изкопа да работят. Вчера по обед на обекта нямаше никой - нищо чудно, обедната почивка е закон Божи за почти всички. Но е трудно човек да си представи на кого му е хрумнало да остави напълно неохраняема безусловно опасната в този й вид сграда?! Смешно е да се мисли, че найлоновата червено-бяла лентичка би спряла когото и да било. Да не говорим, че тъкмо пред зейналия отвор към дълбокото помещение даже и тази лентичка не е налице - тя е съборена на земята и дори не се забелязва. 
Не е напълно безопасно и в другите помещения в сградата, която в момента стои като куха кутия, „издълбана“ от вътрешни стени, със затрупани с натрошени тухли подове, но пък с множество „интересни“ местенца за катерене, които могат да приковат интереса на малки търсачи на емоции. Смятаме, че е наложително да се вземат незабавни мерки и да се поставят строителни пана около недосъборената къща, настояват съкварталците. Защото ако стане трагедия, след това ще бъдат излишни всякакви обяснения, добавят те.