Двама младежи на 19 и 27 години са арестувани във Велики Преслав, след като прибрали от пенсионерка почти 7000 лева. След като ги арестували, станало ясно, че са се хванали на работа при ветовски измамник.
На 69-годишна жена във Велики Преслав звъннал непознат мъж, който се представил като полицай и разиграл схемата с помощ за полицията в залавяне на телефонни измамници. След това звъннал друг, който започнал да сипе заплахи и да иска пари. После отново се обадил "полицаят" и я помолил да остави пред вратата на жилището си в найлонова торба всички налични пари.
Жената събрала 6920 лева, сложила ги в найлонова торба и ги оставила пред вратата си. Скоро обаче разбрала, че е измамена, и подала сигнал в полицията. За нещастие на мулетата съсед ги забелязал и запомнил марката и част от номера на колата им. Така били заловени двамата младежи.
Те разказали в полицията, че пуснали обява за продажба на кола, на която откликнал клиент, който "вкарвал коли от чужбина". Предложил им, докато продадат вектрата, да поработят за него, като събират пари за капаро за покупката на коли от чужбина. Трябвало да вземат едни пари и да ги предадат във Ветово на "г-н Николай Иванов". Щом пристигнали в градчето обаче, ги накарали да си отделят по 200 лева комисиона, а останалите пари да сложат в оставена на пътя маратонка.