Още от началото създаването и засаждането на разсада е много важно и в това се корени тайната на успеха при отглеждането на екологично чисти домати-гиганти. Това споделя 73-годишният градинар Йордан Бурмов, който заедно със съпругата си Иванка за поредна година бере в градината си в Ново село алени плодове с внушително тегло. Три домата на един стрък - всеки с тегло по около 520 грама или общо 1 килограм и 660 грама са сред вкусните рекордьори тази година. Миналата година пенсионерите се похвалиха с домат с тегло от 1,260 кг., който се превърна в истинска атракция за съседи и приятели. 
Тази година пенсионерите от Ново село посадили три различни сорта - розови едри, гигант и специален домат за пълнене, като са използвали единствено оборска тор, за да произведат гигантите. 
Специално тази година беше по-трудно отглеждането на доматите, тъй като в началото беше голяма суша, а след това имаше много дъждове, но се справихме, споделя грижовният стопанин. Отново верни помощници са били внуците - 19-годишният Йордан и 16-годишният Ивелин, които са участвали в саденето, окопаването и поливането на доматите.   
В градината си семейството от години отглежда зеленчуци - пипер, домати, зеле, за салатка и за зимнина. Тази година Йордан и Иванка напълнили 60 шишета със сок от вкусните домати и 50 буркана с рязани домати.