Общинският съвет да заседава онлайн, настоя отново ГЕРБ преди днешната сесия, насрочена в Пленарна зала. 
„Изключително сме разтревожени от усложнената обстановка и нарастващия брой заболели от Ковид-19. Пожелаваме бързо възстановяване на зам.-кмета Енчев и на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, но за пореден път се налага да припомним колко важно е да има възможност за провеждане на онлайн заседания. Днес заболелите в страната са 1336, като 50 от тях са в Русе“, заяви вчера председателят на групата Бедрос Пехливанян.
Колегата му Орлин Дяков се върна на атаката на съветника от БСП Александър Неделчев срещу бившия зам.-кмет Наталия Кръстева, сега част от групата на ГЕРБ.
„По-грозен език не бях чувал и не мога да не взема отношение. Морално, честно и мъжко е да се извиниш, това не се случи и няма индикации да се случи“, заяви Дяков, по чийто сигнал случаят стигна до комисията по етика, на която е бивш председател. По думите му тя вече е разгледала три жалби, след като не е заседавала нито веднъж по такъв повод 8 години.
Дяков коментира и новия общински фонд за подкрепа с до 500 лева на граждански инициативи за освежаване пред блоковете в Русе.
„За първи път от години насам виждам инициатива на община, която иска безплатен труд на данъкоплатци. Тоест, ние се връщаме години назад, когато беряхме домати, без да ни каже някой, че за този труд се заплаща на час“, заяви той.