За 12 път Екзарх Йосиф организира уникалния Празник на ябълката. По традиция той се организира в деня на Успение на св. Богородица, който е на 28 август, или в близките дни. Тази година празникът ще се проведе на 1 септември, събота, от 10 ч.
Едно от най-атрактивните и вкусни събития е представянето на кулинарните вълшебства, излезли изпод сръчните ръце на местните домакини по стари семейни рецепти или рецепти, събирани от близо и далеч. Тази година се очаква един от инициаторите за празника проф. Атанас Митков да покаже на кулинарната изложба първия произведен от него ябълков сайдер, както се зарече миналата година пред "Утро". Той е сред най-големите производители на ябълки, като в градината си отглежда десетки сортове. А в неговия двор могат да се видят също киви, райска ябълка и дафиново дърво
Близо 1000 дка ябълкови насаждения има в землището на селото, а над 30 местни производители имат градини по над 1 дка. 26 сорта от плода се отглеждат в боровското село и неслучайно ябълката се е превърнала в негов символ.
Празникът на ябълката събира много гости, които могат да опитат кулинарните вкуснотии и да се забавляват по време на празничния концерт, в който се изявяват самодейни фолклорни състави.