С тържествена сесия на общинския съвет и турнир по шах започнаха вчера празниците в община Сливо поле, като цялата седмица ще е наситена с разнообразни събития. Празникът официално беше открит на централния площад в градчето, където сутринта беше издигнато знамето на общината и бяха положени венци пред паметната плоча.
Кулминацията на честванията ще бъде в петък, когато на сцената на панаирната площадка от 20 часа народните певци Поли Паскова, Росица Пейчева и Здравко Мандаджиев ще изнесат голям празничен концерт. След него гражданите и гостите ще могат да се насладят на ефектно звездно шоу. Сред атрактивните събития в програмата е и кулинарната изложба под наслов "Подай ръка за приятелство на етносите". Тя ще се проведе в сряда в 15 часа в ресторант "Перла".
Днес празникът ще е посветен на децата, като в училищния двор от 10 часа ще има рисунки на асфалт, игри с аниматори и карнавал, а за четвъртък е предвиден Празник на читалищната самодейност от 19 часа. През почивните дни традиционният панаир ще продължи с фермерски базар и битак, а от 18,30 ч ще има футболна среща. Вечерта поп-фолк певицата Бриана ще изнесе концерт на панаирната площадка. В неделя от 10 ч ще се проведат традиционните народни борби на градския стадион.