Футболистът на "Дунав" Александър Кирилов премина официално в италианския "Пескара", научи "Утро". Централният нападател бе на проби в този клуб към края на миналия сезон и изглежда е впечатлил треньорите, щом получи покана да играе за една от юношеските формации. Той ще защитава цветовете на отбора с футболисти до 18 години.
Александър е роден на 22 февруари 2002 година. Физическите му данни за нападател са превъзходни - висок е 186 сантиметра при тегло от 73 килограма. През последната година бе основен играч в тима на "Дунав" с момчета до 17 години. Бе повикан на няколко пъти и в юношеския национален отбор, взе и участие в контролни мачове.  
"Винаги съм вярвал в качествата му. Желая му успех!", каза пред "Утро" треньорът Драгомир Григоров, под чието ръководство Александър игра през последния сезон в първенството на Елитната юношеска лига.
Няколко думи и за ФК "Пескара". 
Клубът е основан през 1936 година. Има 7 участия в най-високото ниво на италианския елит - Серия "А". Обикновено представителният отбор се люшка от трета до първа дивизия. В началото на този век клубът фалира, но после бе спасен от финансовата група "Делфино". Тимът дори се завърна в Серия "А" през сезон 2016-2017 година, но веднага изпадна в "Б".
Най-големият успех на отбора е разгромна победа срещу гранда "Ювентус" с 5:1 на 30 май 1993 година.