Пропуски в производството на яйчен прах и яйчен меланж не са открити в специализирания цех в кв.“Чародейка“ и складираните яйца са годни за употреба, съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Дяков след завършилата проверка. Както „Утро“ писа, тя бе по сигнал на жители на квартала, които се оплакаха в редакцията, че от дни не могат да си отворят прозорците, защото от цеха се носи отвратителна воня. Според Дяков миризмата е характерна за производството на продукти от яйца, които се подлагат на термична обработка, и не е по-различна от тази, установена при предишни проверки по сигнали. 
След нашата публикация служители на екоинспекцията също направиха проверка на инсталацията за производство на яйчен прах и меланж и също не са констатирали неприятни миризми. Всички врати и прозорци на производствените помещения са били плътно затворени, казват от РИОСВ. 
Когато нашият репортерски екип обаче посети цеха в четвъртък, вратите бяха широко отворени и бълваха въпросната воня. Очевидно след двете проверки контролът върху производството и изхвърлянето на отпадъчните продукти е затегнат, защото очевидци разказаха, че камион вече извозва счупените черупки след използването на яйцата в производството. Вероятно дотогава те са били складирани някъде до натрупването на определено количество, което впоследствие да бъде извозено. Което обяснява лошата миризма миналата седмица, секнала след проверките на контролните органи.