Баничарница в „Чародейка“ и бензиностанция по пътя за София станаха първите жертви на новите мобилни групи на НАП. Двата търговски обекта са запечатани заради неиздаване на касови бележки, съобщиха от регионалния офис на приходната агенция. Съвсем скоро русенските инспектори ще сложат стикери за прекратяване на продажбите и на търговски обекти в Силистра.
Досега младите хора от мобилните групи в офиса на НАП в Русе са извършили 68 проверки за издаване на касови бележки, в които са съставили 11 акта за установяване на административно нарушение. Заедно с публични изпълнители са участвали в 5 мероприятия за събиране на просрочени данъчни задължения чрез изземване на касовата наличност в търговски обекти на длъжници. 
За близо месец новоназнечените инспектори по приходите към главна дирекция „Фискален контрол“ доказаха, че новата структура на НАП в това направление дава ефективни резултати. Структурирани като звено към Централното управление на агенцията, с активното съдействие на Териториалната дирекция във Варна новите екипи от проверяващи са с повишена функционалност и независимост от регионални влияния - напр. русенски екипи извършват контролни действия във Варненско, Шуменско или Разград. Служителите са непознати за местните търговци и лесно влизат в ролята на тайни клиенти.