Чисто новите плочки по тротоара на улица „Борисова“ около Медицински център 1 /бившата Втора поликлиника/ се къртят само седмици, след като настилката беше поставена. Гледката възмути русенци, които наблюдаваха ремонта след големия ремонт и недоволстваха. Предположението, че след публикацията на „Утро“ за пропадащите и криви плочки по „Борисова“ фирмата изпълнител се е заела да ги оправя, не се потвърди. Оказа се, че плочките се разкопават не от строителната фирма, която изпълнява цялостния ремонт на тротоара по ул. „Борисова“, а от работници на телекомуникационните оператори, защото имало преплитане на кабели. Именно заради шахтите на тези дружества започнаха да пропадат и новите плочки, като подобен проблем има не само в този участък. 
Още преди месец от фирмата, която ремонтира тротоара - обединение „Сексагинта Приста“, в което влизат шуменската „Автомагистрали Черно море“ и софийската „Пътпроект“, се оплакаха от работата на фирмите, които полагат кабелни мрежи. В тази връзка от управата на строителната фирма са категорични, че няма да продължат строителните дейности, докато кабелните оператори не възстановят насипа и не си оправят кабелните мрежи. Нова настилка е поставена до кръстовището на „Борисова“ с ул.“Рила“, като един участък от около 300-400 квадрата се работи за около седмица от работниците на строителната фирма. Планирано е до края на август те да приключат с ремонтните дейности и в останалия участък, но заради проблемите с кабелните оператори и корекциите, които се правят, вероятно това няма да се случи толкова скоро. 
Заради разкопаването на новите плочки предвижването по отсечката около медицинския център по „Борисова“ вчера беше затруднено, а това изнерви пешеходци, които се ядосваха и коментираха, че краят на ремонта не се вижда.