Натоварен със сладолед хладилен тир се обърна, за да избегне сблъсок с автобус с пътници.
Инцидентът е станал в сряда около 17 часа на обръщалото на 16 линия. Българският камион е пътувал за София, когато изненадващо срещу него излязъл автобус и му препречил пътя. За да избегне сблъсъка, шофьорът свил волана рязко вляво, но камионът се унесъл и се преобърнал на една страна. Шофьорът Людмил Джерманов подал сигнал на тел.112 и изчакал идването на екипите на полицията и пожарната, седнал до камиона. Той обяснил на униформените, че предприел рисковата маневра, за да избегне фатален удар с автобуса, в който имало пътници. И бил възмутен от това, че водачът на автобуса продължил по пътя си без никакво притеснение.
В резултат на инцидента сладоледът в хладилната част на тира започнал да се топи, защото заради неработещ двигател вътре не можело да се поддържа минусова температура. Щетите тепърва ще се изчисляват.
Изходът от обръщалото е с буйна растителност от двете страни и когато излизат на главния път, шофьорите на автобуси не виждат дали идват превозни средства, които обикновено се движат с висока скорост. Заради липсата на добра видимост мястото е с повишен риск от инциденти.