Елате да усетите каква воня се носи от цеха за яйчен прах в „Чародейка“, сигнализира вчера в редакцията на „Утро“ русенец, който живее в блоковете над работилницата. По думите му гадната миризма била от три дни, през които жителите на квартала не смеели да си отворят прозорците. Екип на „Утро“ посети веднага въпросния цех и от отворените му метални врати ни лъхна непоносима смрад. Вътре се виждаха наредени на палети хиляди яйца в кори. Измежду тях обаче имаше и счупени, които вероятно са причината за непоносимата миризма. В това време ни пресрещна работник, който ни посочи вратата и обясни, че подробности по сигнала можем да получим в съседната сграда. Зад нас затвори вратите и миризмата леко намаля.
Съседната сграда беше отворена, но на позвъняванията ни никой не реагира.
Преди години имаше много сигнали от жители в „Чародейка“ за лоша миризма от цеха за яйчен прах и яйчен меланж, но след като беше инсталирана пречиствателна станция, нещата се успокоиха. Собствениците на склада са сериозни хора, съвестно си гледат работата и нашите специалисти нямат забележки към качеството на произвежданите в цеха яйчени продукти, обясни вчера директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Дяков. Той предположи, че сега миризмата се дължи на понижаване на атмосферното налягане заради непрекъснатата влага в последните дни. За да бъде по-точен обаче, д-р Дяков разпореди на екипа си да направи проверка в цеха за установяване на причината за вонята.
От РИОСВ казаха, че са получили сигнал за лоша миризма в района на цеха за яйчен прах в „Чародейка“ и също ще направят проверка. 
Резултатите от двете проверки се очакват днес.