Майки от Плевен дойдоха в столицата пред сградата на Народното събрание в знак на солидарност към протестиращите майки на деца с увреждания и опънаха 740 метра национален трибагреник по дължината на бул. „Цар освободител“, предаде БГНЕС.

Националният митинг-шествие на хора с увреждания под надслов „Системата убива – всички“ се проведе от парламента до Министерски съвет.

Организатори са Конфедерация за защита правата на децата, Фондация "Движение на българските майки", Сдружение "Защита на правата на хората с аутизъм в България", Алианс на гражданите за България и много други.

Протестиращите искат да убедят управляващите, че сегашното състояние на системата не убива само децата и възрастните с увреждания, но и техните семейства.

„В България, няма реформи в нито една сфера! Но България е наша! Ще търсим отговорност от отговорните! Ще искаме оставки! Не, няма да се „махне този проблем“ от главата на премиера! Проблемът сте вие - управляващите от всички партии и коалиции!“, заявяват родителите.