„Всички фенове искат отборите им да побеждават. Дано запалянковците разбират, че спойката между нови и стари футболисти е трудна. Могат да си викат каквото пожелаят“, каза пред камерите на „Диема“ след щастливо спечеления мач с „Ботев“ /Враца/ /3:1/ старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев. 
Футболната общественост в Русе най-сетне го чу, защото той не контактува с местните медии. От „Диема“ обаче няма как да се измъкне, защото е длъжен да говори по силата на договора за продажбата на тв правата между БФС и „Нова Броудкастинг груп“. 
„Бяхме по-агресивни и желаехме много победата. Игрово не сме на нивото, което искам. Имаме много нови футболисти и ни трябва време. Знаехме, че трябва да играем по-директно. Имахме шанс да затворим мача. Не успяхме да го направим. Добре че през второто полувреме все пак стигнахме и до трети гол“, продължи Орачев.
Интересен бе погледът му към следващия кръг, когато „Дунав“ ще гостува в София.
„С ЦСКА ще се настроим като за мач срещу един от най-класните съперници. Трябва да се опитаме да ги излъжем, а не да се надиграваме“, очерта тактиката Орачев.
Да видим какво бе надлъгването му с „Ботев“.
Защитата бе с Лемперов вдясно, Божидар Васев - вляво, Мартин Ковачев и Георги Динков в центъра. Вътрешните халфове бяха Петър Патев като дефанзивен полузащитник и Борислав Балджийски като разиграващ. По фланговете трябваше да работят Бранимир Костадинов и Светослав Ковачев с идеята да атакуват, но и да помагат на бековете. Човекът като острие на атаката бе Ахмедов, зад него като втори централен нападател и нещо като още един халф тичаше Мухамад Муса Н`Дайие. Така схемата преливаше от 4-4-2 през 4-2-4 до 4-5-1. 
Факт е, че „Дунав“ изгуби центъра - и в борбата за първа топка, и при разиграването й. Кой не си свърши работата, Орачев би трябвало да знае най-добре. Така отборът, при това домакин, трябваше да се ориентира към контраатаки, защото полузащитата бе буквално задушена от врачанските халфове. Но пък в този мач сработи най-важното - късметът бе с „Дунав“. Както никога. Две вратарски грешки и дузпа донесаха така важната победа. 
Другото, което се видя, бе липсата на класически полузащитници. Да, Станоев бе наказан, с Балджийски и Патев бе трудно. Затова и трите точки могат да бъдат приветствани като особено ценен подарък от съдбата след фиаското с „Витоша“. Иначе няма спор, Орачев се нуждае от време за сработването на отбора. Но и в „Берое“ има много нови играчи, а старозагорци изиграха вълнуващ мач с „Лудогорец“ /1:1/.