Събрали се испанец, турчин и арабин и взели да си говорят кой народ какви привички има.
Ние, казал испанецът, имаме една чудна дума, като искаме да отложим нещо - маняна. Ще рече не сега, утре.
А ние на това му казваме яваш-яваш, ама при нас значи отлагане със седмица-две, отвърнал турчинът.
Погладил си арабинът брадата, поокашлял се и добродушно се усмихнал: И ние имаме една дума - иншаллах. Тя е като маняна и яваш-яваш, ама без такова бързане.
На този смешен само за хората, дето не са потърпевши от подобна ситуация виц прилича историческият ремонт на един кемпер, който от миналата година отлежава в сервиз и както е тръгнало, това лято май няма да види морето.
Ето как рисува картината собственикът на самоходния ваканционен дом Илия Стефанов.
Имам кемпер „Дукато“, който нямаше никакви проблеми, но беше със слаб двигател и реших да го преоборудвам с по-мощния мотор на притежавания от мен бус „Дукато“, който се нуждаеше от ремонт. Направих консултация в сервиз „Фиат-Ивеко“ и управителят Иван Иванов ме увери, че няма да има проблем да се поправи по-мощният мотор и да се прехвърли на кемпера. В средата на юли миналата година закарах буса в сервиза за ремонт на двигателя, а почти три месеца по-късно - на 10 октомври, закарах и кемпера. В началото на ноември купих и занесох частите, които ми бяха поискани, а на 18 ноември беше първият ни разговор с Иванов. По думите му двигателят бил разглобен, по него се работело и по Нова година щял да бъде готов, разказва Стефанов.
Нова година минава и заминава, Голям Сечко също пада от календара, но от сервиза нямало никакви вести. Затова през февруари собственикът на автомобилите започнал да звъни. Само че управителят на сервиза просто не си вдигал телефона. Тогава на помощ дошъл Вайбър, по който Стефанов отправил запитване какво се случва, но комуникацията пак вървяла бавно и мъчително. 
Изправен пред кошмара скоро да стане година откакто е влязъл в злополучните си отношения с управителя на сервиз „Фиат-Ивеко“ Иван Иванов, началото на юни Илия Стефанов потърси съдействие от „Утро“. Екип на вестника посети ремонтното хале и разговаря с Иванов. 
Приех кемпера за смяна на двигателя, а не за ремонт, затова уговорката беше да го направим, когато имаме време, защото обслужваме колите на много фирми по договор и нямаме време за странични дейности, каза управителят.
Журналистическото посещение видимо подразни Иванов, но пък доведе до обещанието пред собственика на кампера - до седем дни всичко ще бъде готово!
Речено, но несторено.
Аз отговорих, че му давам 10 дни. На 16 юни пак започнах да го търся и успях да се свържа по Вайбър. Обяснението беше, че работата продължава, разказва Стефанов.
Екип на „Утро“ отново беше в сервиза и отново последва уверение, че всичко ще бъде наред след няколко дни.
Юли вече изтича /разговорът е проведен на 26 юли - б.р./, идва август, а аз още нямам кемпер и вече не знам на кого да вярвам и на какво да се надявам, казва Илия Стефанов.
Арбитър в този спор се очаква да бъде Комисията за защита на потребителите, в която Илия Стефанов вече е подал жалба.
А дали Илия Стефанов и семейството му ще могат да отидат на морето това лято с кемпера? Иншаллах...