Виктория ИВАНОВА
Втора новоасфалтирана улица беше разкопана заради ВиК авария само седмица след като същото стана и на улица „Чипровци“. Този път багерите влязоха в близката до спортен комплекс „Олимпия“ в квартал „Дружба“ 3 улица „Илинден“.
Българска работа! Едни работници довършват улицата, други идват и започват да копаят, сигнализира в „Утро“ възмутен гражданин.
Разкопахме заради авария. Тръбопроводът там е стар и никой не знае кога ще поддаде. Изкопите са запълнени с камъни и ще ги асфалтираме до три дни - в зависимост от това дали вали, обясни управителят на ВиК Сава Савов.
Улица „Илинден“ е сред тези, които се обновяват с тегления от общината заем от 10 милиона. Предвидено беше там, където има проблем с подземни комуникации, да не се прави ремонт, но явно по някакъв начин улицата е попаднала в списъка. За да се опазят улиците и тротоарите след предстоящия им ремонт, беше приета и наредба, гарантираща, че асфалтовата настилка ще бъде качествено възстановена, ако се налага разбиването й заради аварии. 
От фирмата изпълнител на ремонтните в квартал „Дружба“ 3 имат още довършителни дейности по улица „Илинден“, като предстои да повдигнат шахтите, за да ги изравнят с асфалта.