Полицаи в Добрич откриха случайно 18-годишно момиче, обявено за издирване от близо месец.

18-годишната Виктория е обявена за издирване на 3 юли.

Тя е открита случайно при проверка на униформените на адрес в апартамент.Полицаите се отзовали на сигнал за наркотици в жилището и случайно попаднали на момичето, което било във видимо неадекватно състояние.

Момичето било дрогирано и малтретирано. По тялото и имало следи от изгасени цигари, пише Нова.

Виктория е намерена в апартамента на 32-годишен мъж. Той е задържан за срок до 72 часа. В апартамента са открити малки количества наркотици - 0.5 грама амфетамини. Имало и електронна везна.

Когато полицаите влезли, момичето било неадекватно и в шок. Към момента тя е настанена в здравно заведение и състоянието ѝ се подобрява.

"Тя е в съзнание, контактна, адекватна. В рамките на 24 часа са стабилизирали състоянието й. В момента изглежда много по-различно от това, което видях в Спешно отделение", заяви д-р Бисер Ботев от болницата в Добрич.

По думите на медика момичето е пристигнало в болницата в лошо състояние. Тя била уплашена и стресирана, защото е била малтретирана.

"Това не може да бъде описано с думи. Има външно следи по глезените, ръцете и областта на лицето", допълни докторът.

Майката на издирваното момиче също коментира откриването ѝ. Тя споделя, че дъщеря ѝ се познавала с похитителя си. Момичето довело 32-годишния мъж през една нощ в жилището им и го представила на майка си като неин приятел. Той бил в неадекватно състояние, пушел цигара, но не можел да уцели пепелника. Майката си помислила, че мъжът е пиян и се скарала на дъщеря си, че води чужди хора посред нощ в дома.

Случаят коментира и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. По думите ѝ е странно как властите са търсели момичето през цялото време, за да бъде открито съвсем случайно. Това обаче било въпрос към полицията.