Новият православен храм „Свети Пантелеймон“ в Гара Бяла ще бъде открит в петък. Предвидено е в 9,30 часа да започне света литургия, а в 11 църквата да бъде тържествено осветена. Очаква се сред гостите на церемонията да бъде и премиерът Бойко Борисов, който миналия месец дари половината от подаръка от ГЕРБ за рождения му ден - 10 000 лева, за довършването на новата църква. Това беше второто дарение от ГЕРБ за храма „Св. Пантелеймон“, след като в края на 2017-а от партията отпуснаха 20 000 лева. 
Датата за откриването на новия храм - 27 юли, не е избрана случайно, тъй като на този ден Българската православна църква чества деня на св. Пантелеймон Никомидийски. Така в Бяла ще направят 2 в 1 - тържествено освещаване на новата църква и честване на празника. 
На събитието ще присъства и областният управител Галин Григоров, който по-късно ще участва в конференция за киберсигурността, превенцията и противодействието на терористичните атаки в населените места, защитата на личните данни, както и самозащитата и оцеляването на населението при извънредни ситуации.