Фенски сондаж във Фейсбук за степента на доверие към старши треньора на "Дунав" Малин Орачев разбуни духовете преди важния домакински мач в петък срещу "Ботев" /Враца/ /20.45 часа/. 
Според анкетата, която няма как да има претенции за задълбочено проучване, 60,91 процента от привържениците формират "изцяло негативен" вот за работата на наставника. 31,4% оценяват действията на треньорския щаб като "по-скоро негативни". Положително настроените фенове са 6,41%, докато абсолютното одобрение към Орачев е в рамките на 0,64%. В сравнение с предишни месеци новите данни показват тенденция в задълбочаваща се криза на доверие към старши треньора. 
Най-вероятно тези резултати са следствие и на избухнала емоционална реакция след загубата на "Дунав" в първия кръг срещу "Витоша" /Бистрица/. 
А в интернет форумите ври и кипи. Някои казват, че шепа от двайсетина души нямат право да определят нивото на компетентност на старши треньора. Други, поне във форума на "Спортал", споделят мнението, че под ръководството на наставника пред "Дунав" се задава мрачно бъдеше. 
Разбира се, не е ясно кой всъщност стои зад разнопосочните словесни оценки, защото авторите на коментарите са се разписали в духа на традициите за анонимност в интернет като Русенец, Хмм, Джендо, Син дракон, Фен на "Дунав", Знаещ и т.н. 
При всички случаи тази дискусия е своеобразно продължение на един период през пролетта, когато фенове на "Дунав" поискаха гласно по време на мач оставката на Орачев. Отговорът на клубната управа бе декларирана твърда подкрепа към дошлия от Поморие наставник. Той пък заяви секунди след онзи мач, че няма никакво намерение да подава оставка и в крайна сметка успя да задържи отбора в Първа лига.
Всъщност, ситуацията около старши треньора напомня сагата в "Левски" с Делио Роси. "Сините" се дънеха в мач след мач, но италианецът винаги минаваше между капките и дори повтаряше с лека надменност, че думата "оставка" не фигурира в речника му. Трябваше да дойде провалът срещу "Вадуц", за да му разпишат билета за Ботуша.
В русенския случай "Дунав" тръгна със загуба. Мнозина казват - това е само един мач и то в началото на сезона. Няма страшно! В Англия не робуват на такива емоции. А и тренировките на Орачев са на суперниво. 
Други поглеждат към обратната страна на монетата - да, първи мач е, но денят се познава от сутринта. А някои двубои през пролетта не бяха ли като обеца на ухото! При все че тренировъчните методи на наставника са суперпрофесионални.  
Едно е сигурно - ако "Дунав" вземе идния си мач с "Ботев" /Враца/, топката ще бъде успокоена поне за една седмица. При загуба никой няма да пита Орачев колко му е трудно да гради отбор с 9 нови футболисти.