Интензивният 50-минутен валеж с градушка в събота следобед за кой ли път превърна в реки улиците в Русе и автомобилите бяха затруднени, но до голямо блокиране на града не се стигна и за щастие не са нанесени сериозни щети. Непроходими традиционно се оказаха булевардите "Липник" и "Христо Ботев". Трафикът беше блокиран също и по бул. "България", както и в района на Охлюва. Причината за това обаче не са запушени шахти, а че на тези места  капацитетът за отводняване е малък и не може да поеме ударно голямото количество вода.
Шахтите по тези места са почистени, но е необходимо време, за да се оттече водата през тях, каза шефът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров. 
Далеч по-сложна се оказа ситуацията в района на Свободна зона, където спасителни служби и вчера отводняваха традиционния воден капан. От близо три години по пътя за фирмите там има стационарна общинска помпа, която влиза в действие при всеки дъжд. Този път обаче не е можа да се справи с източването на големите количества в събота. Както е известно, проблемът на това място е заради липсата на шахти за отвеждане на дъждовната вода в канализацията. 
Лятната буря събори и няколко дървета в града, като сигнали в общината са получени единствено за паднали дървета по пътя към Варна.