Новите дървета по „Придунавски“ ще бъдат засадени по ската на булеварда, тъй като по тротоара няма почва. Там беше направен насип, наслагани бяха камъни, за да се разшири булевардът и няма как да се засади нова растителност, обясниха от фирма „Минстрой“, която изпълнява ремонтните дейности.
Обърнахме се към строителната фирма за коментар, след като много читатели изразиха пред „Утро“ недоумението си защо „Придунавски“ е напълно оголен от растителност, а между новите плочки на тротоарите са оставени само места за стълбовете за осветление, но не и за нови дървета. Само бетон, желязо и никакви дървета - много грозно, а да не говорим как ще се преминава оттам в прословутите русенски горещини, възмущаваха се читателите ни.
По булеварда ще бъдат засадени 51 нови дървета на мястото на премахнатите около 20 в участъка от Изчислителния център до ресторант „Тераса“, а 17 ще бъдат преместени. За всяко едно дърво се преценява къде да се засади, тъй като въпросът не е само да се засадят, а трябва да има условия след това озеленителите да ги отглеждат, подчертаха от управата на фирмата. Оттам допълниха, че с проектанта е огледено и обсъдено всяко място за ново дърво. Тъй като има някои много стръмни участъци по скатовете, където няма как да се засаждат дървета, за сметка на тях районът около новата пасарелка ще бъде наситен с растителност. 
Според плановете на общината на кея дърветата ще се увеличат близо осем пъти, като на мястото на 23 отсечени са предвидени 176 нови засадени.