Ивелин Занев ще е главен съдия на контролния мач днес в Русе между футболистите на "Дунав" и "Локомотив" /Горна Оряховица/. Помощници на Занев ще са Мирела Иванова и Владимир Ташков, а двубоят ще се играе от 18 часа на стадион в "Здравец".
Мачът ще е последна проверка за селекцията на старши треньора Малин Орачев преди новото първенство на Първа лига. На 20 юли русенският отбор ще влезе в шампионата с гостуване на "Витоша" /Бистрица/. Тази среща е от 18.15 часа. 
Феновете на "Дунав" ще могат да видят днес за първи път новите попълнения - Георги Динков /централен защитник/, Борислав Балджийски /офанзивен халф/, Александър Александров /външен халф/, Иван Коконов /халф-бек-крило/, Ахмед Ахмедов /централен нападател/, Даниел Пехливанов /ляв и вътрешен халф/, Филип Димитров /вратар/, Глаусио да Силва /централен нападател/.
Първата група от футболисти ще бъде картотекирана в понеделник. За тази цел към София ще пътува клубният администратор Огнян Цветанов. 
По информация на "Утро" селекцията в "Дунав" съвсем не е приключила. Макар че до началото на първенството остават броени дни, спортно-техническият щаб очаква още един футболист. Той трябва да е в Русе в началото на идната седмица. 
Единствените играчи с контузии са бразилецът Виктор Сандес и алжирецът с френски паспорт Насим Дзитуни. 
Извън групата все така продължава да е сенегалецът Мухамад Муса Н`Дайие, за чиито проблеми с визата и завръщането му в България вече може да се напише книга.