Две години затвор условно с четири години изпитателен срок е присъдата за турския шофьор Хасан Горур за убийство на пътя, която произнесе троен състав на Окръжния съд. Освен това шофьорската книжка на 54-годишния чужденец се отнема за две години. Присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.
На 10 февруари в 8.20 часа Горур блъсна смъртоносно колата на пътуващ за работа в кооперацията в Обретеник 57-годишен мъж от Две могили. Загиналият спрял на разклона на главния път и вероятно първо е погледнал наляво, а после надясто, преди да потегли. Секунди по-късно автомобилът бил връхлетян отляво от пътуващ към Русе турски тир и човекът в него нямал никакъв шанс за оцеляване. 
Алкохолната проба на тираджията бе отрицателна, но след това се установи, че е карал с 92 км/час при разрешените в участъка 70 км/час. Установено е още, че Горур е закъснял да натисне спирачките, когато разстоянието между двата автомобила е било малко над 85 метра и е сторил това едва когато се е доближил на 39.5 м от опела. Според обвинението, ако камионът се е движил с разрешените 70 км/час и шофьорът е реагирал навреме, катастрофата е щяла да бъде избегната.
Делото се проведе по съкратено производство, тъй като подсъдимият изцяло призна фактите в обвинителния акт. На процеса като частни обвинители присъстваха децата и съпругата на починалия мъж, които имаха възможността да подкрепят прокурора в повдигнатото обвинение.