Похотливият 66-годишен Джелял Юсеинов от Голямо Враново, който през май миналата година уби 68-годишната си съселянка Райме, се яви в инвалидна количка на вчерашното първо заседание по делото срещу него, но процесът бе отложен за септември. Причина за това стана  тълкувателното решение на Върховния касационен съд преди две седмици, след което съдилищата призовават допълнително роднини, имащи право да се явят като частни обвинители.
Юсеинов не може да ходи заради прекаран през есента инсулт, който стана причина за освобождаването му от затвора в София и връщането му у дома под домашен арест.
Обвинителният акт срещу Джелял Юсеинов беше внесен през март тази година. Подсъдимият ще отговаря за умишлено убийство по особено жесток и мъчителен начин на 68-годишната Райме в дома й в Голямо Враново. За подобно деяние законът предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Джелял често търсел женска компания и откровено си искал ласки. Надвечер на 11 май миналата година решил да си опита късмета при вдовицата Райме, която живеела в края на селото. Докато жената си поливала ягодите на двора, мераклията се лепнал за нея и започнал да настоява за близост. Възмутената жена го изгонила, но историята имала продължение. Натрапникът с накърнено его се върнал вечерта й влязъл в дома на жертвата, коята си била легнала. Хвърлил се върху нея и започнал да я души, след това я свалил на пода, започнал да я бие където свари и в демоничното си заслепение накрая я удушил.
След това убиецът се прибрал у дома си, а на следващия ден приятелка на Райме отишла да я види и я намерила мъртва. 
Разследването бързо стигнало до Джелял, който на другия ден налетял на друга вдовица, но бил отблъснат. Презрелият сладострастник бил задържан и бързо направил пълни самопризнания.