Силно привлечен от наемателката на къщата си хазяин опитал да прави насила секс с нея, въпреки че в съседната стая било малкото й дете. В крайна сметка 20-годишната С.Я. успяла да го отблъсне и набързо се изнесла от дома му.
Историята се е разиграла през май миналата година в Хотанца. Младата жена, която наела къщата на И.С. заедно с приятеля си и 2-годишното им дете, подозирала, че хазяинът има апетити към нея. Затова избягвала да остава насаме с него. В деня на опита за изнасилване, мъжът отишъл да огледа къщата под претекст, че планира ремонт. Тогава той я заварил да пие кафе с нейна приятелка, която жената не пускала да си тръгне, за да не стане лесна мишена за похотливеца. По някое време всички се разотишли, а хазяинът се наобядвал в дома на свой познат, изпил няколко чаши бира и сексуалният му нагон се обадил. Върнал се при апетитната наемателка и започнал да оглежда състоянието на различни части от къщата. За да го подкани да си тръгне, жената излязла на двора и запалила цигара, но хазяинът търпеливо я изчакал вътре. Когато влязла в къщата, той си събул гащите и започнал да я прегръща, целува и опипва. Опитите на жената да го отблъсне и обясненията, че не иска да прави секс с него, не помогнали. В крайна сметка съпротивата й изтормозила похотливеца и той се отказал от намерението си. Като на тръгване отново я попитал дали не иска да правят секс.
За извършеното блудство мъжът бе наказан с година и четири месеца условно с три години и четири месеца изпитателен срок. Присъдата може да се обжалва.