Фактори, близки до баскетбола, умуват дали Русе не може да сформира отново мъжки баскетболен отбор, научи "Утро". Предпоставките са налице покрай последните новини, че израснали под крилото на "Дунав" стойностни състезатели имат принципно желание да се завърнат в родния си клуб и да поставят основите на добър тим. Говори се, че лично изпълнителният директор на клуба Филип Виденов разглежда и работи върху такава възможност. 
Един от стълбовете на евентуалния възроден отбор може да е Николай Николов. Талантът, който през последните години игра за старозагорския "Берое", вече е свободен агент. Ядро би било възможно да се оформи и покрай Николай Вихренов, Симеон Илиев и Димитър Илиев, които също играха с екипи на други тимове. На първо време отборът може да се включи в първенството на "А" група и с всеки сезон да надгражда нивото си. 
И тук отново стигаме до финансирането. Без пари такъв проект няма как да се осъществи. Затова ще са нужни спонсори, които да помогнат на мъжкия баскетбол. 
"Не мога да коментирам. Градът ни заслужава да има такъв тим. Желание не ни липсва. Повече няма какво да ви кажа", заяви пред "Утро" треньорът Руслан Русев.
Той опита през последните години да поддържа отбор в "А" група, разчитайки на много млади играчи. На практика Русев даде шанс на юноши да се школуват в битки с големите. През последното първенство "Дунав" обаче нямаше отбор дори във второто ниво на българския баскетбол, което наистина не говори добре за спортен град като Русе.