Футболистите на „Дунав“ тренираха вчера следобед в Русе за първи път след края на лагера в Трявна. До първия официален мач срещу „Витоша“ в Бистрица отборът ще изиграе най-малко още две контролни срещи, научи „Утро“. Вариант за утре е проверка срещу „Добруджа“ /Добрич/ в Търговище, но все още няма потвърждение, че тя ще се състои. Почти сигурният мач ще е в събота на стадиона в Търговище, където дунавци трябва да премерят сили срещу „Черноморец“ /Балчик/. Последният двубой в Русе ще е на 13 юли, когато феновете ще видят на практика обновения русенски тим в контрола срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/. 
Първите впечатления от състоянието на тима след проверките срещу „Етър“ /1:1/, „Ботев“ /Гълъбово/ /4:1/ и „Витоша“ /Бистрица/ /2:2/ са сравнително добри. Според очевидци отборът не изглежда все още много свеж заради тежките бегови натоварвания, но пък от мач на мач подобрява играта си. Най-обнадеждаващо от новите попълнения се представили Георги Динков, Борислав Балджийски и Александър Александров.   
 Исмаил Иса няма да се завърне в „Дунав“ и това е почти сигурно. Както писа „Утро“, футболистът не вдига телефона си, като най-вероятно преговаря с турски отбор. 
Мухамад Муса Н`Дайие пък продължава да е извън състава заради проблеми с визата. Сенегалецът трябваше да се завърне от Мароко в България към края на миналата седмица.
Спортно-техническият щаб разглежда възможността да привлече двама футболисти от чужбина - бразилец и сърбин. Другите чужденци под наблюдение държали пък направо да подпишат договори, без да минават през проби. Само че техният номер - да впечатлят някого по видео, няма да мине.