Призоваване на още наследници и близки на починал в катастрофа на пътя Русе-Бяла, както изискват въведените миналата седмица законови промени, отложиха с няколко дни делото за фаталната катастрофа. 
На 10 февруари 57-годишен мъж става поредната жертва на един от най-опасните пътища в страната. В 8.20 часа мъжът пътува с „Опел Комбо“ от Две могили към Обретеник, където работи в земеделската кооперация. На кръстовището с главния път спира и се оглежда надясно, но пропуска да погледне в другата посока и потегля. Секунди по-късно пътуващ към Русе турски тир връхлита опела и го изхвърля в крайпътната угар, при което човекът в него загива на място. 
Пред дошлите на място полицаи турският шофьор Хасан разказва, че видял стоящия на кръстовището автомобил, но дори не предположил, че ще му отнеме предимството и ще излезе на пътя. Когато колата тръгнала, той натиснал с все сила спирачките, но нямало как да спре тежкия камион за такова разстояние.
Алкохолната проба на тираджията е отрицателна, установено е, че е карал с разрешените 90 км/час, но той бе задържан в ареста.