Читалище "Христо Смирненски" в село Ситово спечели Голямата награда на фолклорния фестивал "Жива вода", който се проведе в събота и неделя в село Каран Върбовка.
Няколко специални награди зарадваха и други участници в пъстрия празник край лековитото аязмо до манастира "Света Марина".
Иконата на светицата, дала името на обителта, която връчва община Две могили, отиде при читалището в тутраканското село Варненци, призът на каранвърбовското читалище получиха други добруджанци - читалището в Попина, а чилновското читалище "Светлина" взе наградата за съхраняване на изворен фолклор. 
Първото място в категорията за български народни хора разделиха клуб "Чанове" и танцьорите от Варненци, при индивидуалните певци първи станаха Симеон Стоянов от Сливо поле и Илия Илиев от Пиргово, на второ място се класираха Пенка Йорданова от Екзарх Йосиф и Бонка Алтънова от Русе. 
Наградата за съхранена автентична носия отиде в Широково, за везбена традиция - в Баниска, за съхраняване на везбена орнаментика - при Здравка Димитрова от Сандрово. Отличени бяха също народните носии от Кацелово и Чилнов /второ място/ и от Обретеник - трето място. 
Чилновски баби се класираха първи в категорията на автентичния фолклор, като разделя мястото с мъжка вокална група от Варненци. Второ място зае група "Хърцои" от Кацелово, трета се нареди "Широковска китка".