Коварна гостенка ще има обеца на ухото, която през следващите три години може да я вкара в затвора, ако пак кривне от правия път.
На 13 май миналата година 24-годишната Джорджа М. и 11 години по-възрастната Анелия Ф. отишли на гости у техен познат. Мъжът нямал с какво да ги почерпи, но за да се представи на ниво, дал дебитната си карта с ПИН кода на по-младата гостенка, за да изтегли 20 лева и да купи сладкиши и кафе. Джорджа изпълнила заръката, но преди да върне картата, записала на листче цифрите от кода.
По време на почерпката Джорджа успяла незабелязано да шмугне картата в джоба си, дала знак на Анелия да поддържа добрата компания, излязла и се насочила към най-близкия банкомат. Опразнила картата и като се върнала, незабелязано я поставила на мястото й, а изтеглените тихомълком 220 лева задържала.
След като си изпили кафето, гостенките си тръгнали, а гостоприемният домакин едва на следващия ден разбрал, че е ужилен подло, докато е черпил и забавлявал гостенките.
Последвал сигнал в полицията и двете жени извървели пътя до Окръжния съд, който вчера наложи на Джорджа една година затвор с три години изпитателен срок и оправда Анелия.
Присъдата може да се обжалва пред по-горна инстанция.