Футболистите на „Дунав“ ще играят днес втората си контролна среща. След равенството срещу „Етър“ от 1:1 на лагера в Трявна отборът ще пътува за Мъглиж, където ще се срещне с „Ботев“ /Гълъбово/. Старши треньор на ботевци е бившият помощник на Веселин Великов в „Дунав“ и юноша на русенския клуб Людмил Киров. Той пое тима от Гълъбово през зимата, когато бе на дъното, направи серия от победи и дори бе на път да завърши в Топ 4 на Втора лига. В крайна сметка „Ботев“ се класира 7-и с актив от 41 точки. Преди мача днес „Утро“ разговаря с Людмил Киров.

- Людмиле, как върви работата в Гълъбово?
- Чувствам се много добре, хората ме уважават. След добрия пролетен сезон сега сме на път да подсилим отбора със 7 футболисти. Трябва да надграждаме. 
- Как се справя бившият футболист на "Дунав" Светослав Читаков?
- Ще остане при нас, въпреки че имам известни забележки към играта му и формата му като цяло.
- Проследи ли представянето на "Дунав" през отминалия шампионат?
- Разбира се. Аз съм юноша на този клуб и никога няма да бъде безразличен. Да, отборът се спаси с бараж, но такива моменти са част от футбола. Лошото е, както гледам сега, че доста основни футболисти си тръгнаха. На практика става дума за ядро, без което един отбор не може. Надявам се обаче, че новите хора ще запълнят празнината.
- Доколко "Дунав" с новия си тим може да е конкурентен в идното първенство на Първа лига?
- Мисля, че като потенциал отборът има своите шансове. Виждам и тимове, които едва ли ще са по-добри от "Дунав". Пожелавам успех на отбора и повече радост на неговите фенове. 
- Мислил ли си по принцип за завръщане в Русе?
- Рано ми е да разсъждавам в тази посока. Главното сега е да натрупам опит. В Гълъбово, пак казвам, се чувствам много добре. Работя с желание, дори на практика нямам помощник. 
- Какво очакваш от днешната контрола?
- Резултатът не е важен. Важното е да се получи добър мач, за да можем да преценим като треньори докъде сме стигнали с подготовката.