Ветеранът Хавиер Масчерано е новият треньор на Аржентина, гръмна римският вестник "Кориере дело спорт". Според изданието бившият футболист на „Барселона“ е определил състава за решаващия сблъсък на "гаучосите" от Мондиал 2018 срещу Нигерия.

Ако е вярно, това означава, че старши треньорът Хорхе Сампаоли вече е безгласна буква в националния отбор.
Масчерано, известен с прякора си Малкия шеф, бил избрал отбора да играе в схема 4-4-2 срещу "суперорлите", като пратеникът на "Кориере дело спорт" в Русия дори е изредил титулярите.

На вратата започва Франко Армани от “Ривър Плейт”, който ще замени "грешника" Вили Кабайеро. На позицията на десен бек трябва да започне крилото Едуардо Салвио, а отляво - Николас Таляфико. В средата на защитата Малкия шеф е сложил Габриел Меркадо и Николас Отаменди. В халфовата линия трябва да действат Енцо Перес, Евер Банега, самият Масчерано и Анхел ди Мария. Напред се очаква да започнат Гонсало Игуаин и капитанът Лионел Меси.

Че няма да играе Серхио Агуеро, който е автор на единствения гол за Аржентина досега на световното, потвърждава и журналистът Хасе Яйя от телевизия El Chiringuito. Според него обаче в основата на наказанието е треньорът Хорхе Сампаоли. Както е ясно, след загубата от Хърватия Агуеро си позволи публично да критикува треньора, който е твърдо решен да му отмъсти.

Ситуацията за Аржентина е критична, защото дори при победа може да не се класира за 1/8-финалите. Причината е, че в другия мач вече осигурилата си място за елиминациите Хърватия ще излезе с резервите срещу Исландия. Ако скандинавците спечелят, ще си осигурят място напред и ще пратят Меси и компания вкъщи.

Нападателят Келеши Ихиеначо бе категоричен, че африканците са способни да победят далеч по-именития си съперник.

“Те са силен отбор, но ние играхме срещу тях и ги победихме. Те искаха да победим Исландия, за да играят решаващ мач с нас, но сега няма да им е никак лесно. Ние ще играем задружно и ще направим всичко възможно, за да спечелим независимо, че те разполагат с много класни футболисти. Ние ще им покажем, че сме от Нигерия. Ще бъдем кошмарът на Аржентина“, закани се нападателят, който вкара един от головете за победата срещу тима на Сампаоли с 4:2 в контрола през ноември 2017-а.